"Van der Vaart transfervrij"

Volgens de FIFPro, de internationale vakbond voor spelers, mag Rafael van der Vaart transfervrij vertrekken bij Real Madrid. Dit stelt de vakbond op haar website.

Aangezien het contract dat Van der Vaart heeft niet gerespecteerd wordt door Real kunnen geïnteresseerde clubs hem gratis afhalen. "Het is duidelijk dat Real niet van plan is om Van der Vaart te laten spelen en dus geen gebruik wil maken van zijn diensten", aldus FIFPro-advocaat Wil van Megen. "Hij krijgt zelfs geen rugnummer voor komend seizoen, eigenlijk moeten ze hem dus voor niets laten gaan. Blijkbaar is Van der Vaart niets waard voor Real. Dus waarom zouden ze een transfersom vragen? De FIFA en de clubs praten altijd over spelers die hun contracten moeten respecteren. Maar in dit geval is Real degene die het contract niet respecteert."

De club uit de Spaanse hoofdstad kan volgens de strafpleiter dus fluiten naar zijn geld. "Real heeft Van der Vaart afgeschreven door te weigeren hem deel uit te laten maken van het team. Naar mijn mening heeft Real op deze manier het recht verloren om een transfersom te vragen voor deze speler.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!