Disney werkt aan Anne Frankfilm

Disney heeft de rechten voor een film over Anne Frank verworven. Dat meldde het Amerikaanse filmvakblad Variety vandaag (Nederlandse tijd). Pullitzer Prize-winnaar David Mamet (Glengarry Glen Ross) schrijft het scenario, regisseert en produceert de film samen met Andrew Braunsberg.

Mamet neemt het dagboek van het Joodse meisje en het hierop gebaseerde toneelstuk van Albert Hackett en Frances Goodrich als uitgangspunt. Het Amerikaanse echtpaar Hackett en Goodrich schreef eveneens het script voor de film The Diary of Anne Frank uit 1959 van George Stevens, die werd genomineerd voor acht Oscars en er drie won. Het kostte Braunsberg een jaar om de rechten van de nalatenschap van Anne Frank en van Hackett en Goodrich te verwerven.

Anne Frank moest in de Tweede Wereldoorlog onderduiken voor de nazi's in Amsterdam. Ze stierf op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Het dagboek dat ze tijdens haar onderduikperiode had bijgehouden, werd na de oorlog wereldwijd bekend.

Mamet is naast auteur toneelschrijver en filmregisseur. Hij schreef scenario's voor onder meer de films The Postman Always Rings Twice, The Untouchables, Wag the Dog en Hannibal.