Man zit vijf maanden dood op zijn toilet

In het Belgische Anderlecht is een 69-jarige man dood aangetroffen op zijn toilet. De doodsoorzaak is mogelijk een beroerte. De man werd gevonden nadat een buurvrouw aan de bel trok. Zij las een bericht in de Belgische krant De Standaard, waarna ze plotseling aan haar buurman moest denken.

De 74-jarige Madeleinde Vandersmissen las op vrijdag 7 augustus in de krant dat een 80-jarige moeder en haar zoon vijf jaar na hun dood werden gevonden in hun huis. Vandersmissen moest meteen aan haar buurman Georges Jacqmin denken die ze al enige tijd niet meer gezien had.

De vrouw stapte direct naar de conciërge van het pand. Deze zag de noodzaak tot actie niet in. "Ach, er stijgt geen verdachte geur uit het appartement op. Misschien is hij gewoon even weg", aldus de conciërge. De brievenbus van de buurman puilde echter wel uit met post en Vandersmissen ging eens bij andere buren na of zij Jacqmin nog hadden gezien. Uiteindelijk ging ze naar de wijkagent met haar zorgen.

De wijkagent belde bij Jacqmin aan, maar deze deed niet open. Omdat het balkon over de hele tiende verdieping van het complex doorloopt, besloot de wijkagent via deze weg naar het appartement te gaan. Toen hij het tussenschot naar het balkon van Jacqmin weghaalde, kwam een weerzinwekkende geur hem tegemoet: de geur van ontbinding.

De wijkagent ontdekte al snel het lichaam van de bewoner op het toilet. De post van de man werd gecontroleerd en het laatste poststuk dateerde van maart dit jaar. Hieruit kan opgemaakt worden dat de man al vijf maanden dood is. Er zijn geen sporen van geweld te bekennen, dus er wordt uitgegaan van een natuurlijke dood. 

Met dank aan smiver000 voor de submit.