Mexicaansegriepweduwe eist 40 miljoen

De weduwe van het eerste slachtoffer van Mexicaanse griep in New York heeft een schadeclaim van 40 miljoen dollar ingediend bij het gemeentebestuur. Dit heeft de krant The New York Times vandaag gemeld.

Bonnie Wiener verwijt de gemeente dat zij als werkgever haar man geen "veilige werkomgeving" heeft geboden. Mitchell Wiener, plaatsvervangend directeur van een school in Queens, overleed op 17 mei, de eerste dode door de nieuwe ziekte in de grootste stad van de VS. Volgens de weduwe heeft de gemeente achterwege gelaten haar man tijdig erop te wijzen dat hij in contact was geweest met personen die positief waren getest op Mexicaanse griep.

Mexicaanse griep is voor gezonde mensen doorgaans niet dodelijk. Volgens de lijkschouwing was de dood van Wiener mede te wijten aan zijn vetzucht, hoge bloeddruk en arteriosclerose.

De schadeclaim van Wiener is de tweede die de gemeente New York ontvangt wegens Mexicaanse griep. Eerder eiste een gedetineerde van de Rikers Island-gevangenis een schadevergoeding voor "mentale angstgevoelens" ten gevolge van de epidemie.