Tientallen doden door tyfoons in Oost-Azi

In het Verre Oosten zijn zeker 42 mensen omgekomen toen de regio werd getroffen door tyfoons. Dat meldden de autoriteiten in de verschillende landen vandaag. Tientallen mensen worden nog vermist.

De meeste doden vielen op Taiwan. Daar verloren door tyfoon Morakot zeker 23 mensen het leven, terwijl nog 56 mensen worden vermist. In het weekeinde viel op het eiland een recordhoeveelheid regen (250 centimeter).

Het weg- en treinverkeer ondervinden grote hinder van overstromingen en aardverschuivingen. Op veel plaatsen is de elektriciteit uitgevallen.

In China is Morakot afgezwakt tot een tropische storm. Er kwamen hier minstens zes mensen om. De autoriteiten hadden in de kustprovincies uit voorzorg meer dan een miljoen mensen geëvacueerd.

In Japan zijn zeker dertien mensen omgekomen door overstromingen en aardverschuivingen, die zijn veroorzaakt door de nadering van de tyfoon Etau. Achttien mensen worden vermist. De hevige wervelstorm zal vermoedelijk morgen op volle kracht over Japan trekken. Er zijn 50.000 mensen geëvacueerd.