Twee jaar en tbs voor vergiftigen baby

De 27-jarige M.D. uit Rosmalen, die heeft geprobeerd zijn zoontje door vergiftiging te vermoorden, is vandaag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot twee jaar cel en tbs. Tegen de man was vier jaar cel en tbs geëist, maar de rechtbank wil dat de sterk verminderd toerekeningsvatbare man snel wordt behandeld voor zijn problemen.

De man mengde tussen augustus en december 2008 meerdere malen een geneesmiddel tegen schurft door het eten van de baby, die toen zes tot tien maanden oud was. De baby kwam uiteindelijk in het UMC St Radboud in Nijmegen te liggen, waar de vader vervolgens een ontsmettingsmiddel via de sonde toediende. De rechtbank beschouwt dat als een poging tot moord. Ook stak de vader begin december de toiletruimten in brand op de afdeling kinderneurologie.

De man kwam tot zijn daden, omdat hij daarmee aandacht voor zichzelf hoopte te krijgen, zo werd duidelijk tijdens een observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC). Het PBC oordeelde dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar was.