'Vliegende Duitser' van de weg gehaald

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft gistermiddag een 42-jarige Duitser aangehouden. De man vertoonde niet alleen asociaal rijgedrag, maar had ook nog een aantal boetes openstaan. Agenten hebben het rijbewijs van de Duitser ingevorderd en de auto van de man in beslag genomen.

Rond het middaguur kreeg het KLPD diverse meldingen binnen over het rijgedrag van de Duitser. De man reed met snelheden tot 180 kilometer per uur over de snelweg, en haalde medeweggebruikers in via de vluchtstrook. Ter hoogte van Driebergen werd de man gesignaleerd door een surveillancewagen van het KLPD. Deze zette de achtervolging in en registreerde snelheden tot 160 kilometer per uur. Ook met de politiewagen achter zich aan haalde de Duitser in via de vluchtstrook.

De man, die verklaarde op weg te zijn naar het strand, kon met behulp van twee motorrijders van het KLPD aan de kant gezet worden. Hij had geen verklaring voor zijn gevaarlijke gedrag.

De Duitser had nog drie boetes openstaan. Omdat hij het bedrag van 530,64 euro niet kon voldoen, werd zijn auto in beslag genomen. Later werd de man opnieuw op de snelweg aangetroffen, ditmaal lopend. Wederom haalde de politie hem van de weg.