Kinderen spelen dagenlang met lijk

Opmerkelijk speelgoed voor een groep kinderen uit Nieuw-Zeeland. Als het groepje buiten ging spelen, deden ze dat met het lijk van een vrouw. De kinderen dachten elf dagen lang dat ze met het stoffelijk overschot van een krokodil aan het spelen waren, maar niets bleek minder waar. Een getuige ontdekte de vergissing van de kinderen.

Een van de kinderen ontdekte het dode lichaam op 25 juli in een beek in Auckland. Pas een ruime week later vond een voorbijganger het vreemd dat kinderen met stokken ergens inprikten. Toen de voorbijganger zelf een kijkje nam, dacht hij dat het om een boomstronk ging. Toch informeerde hij de ouders van de kinderen.

De ouders visten het uit het water, waarbij duidelijk werd dat het om een dood mens ging. De lokale politie laat weten dat de vrouw haar kleren nog aan had. Sterker nog: ze lag er al minstens enkele weken, maar misschien wel maanden. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een 39-jarige vrouw, die een half jaar geleden als vermist werd opgegeven.

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.