Brand rusthuis BelgiŰ: negen doden

Bij een brand in het rusthuis Kannunik Triest in België zijn zeker acht doden gevallen. Het rusthuis staat in Melle, vlakbij Gent. In het rusthuis verbleven ongeveer negentig mensen. Het provinciale rampenplan is inmiddels afgekondigd. Hulpdiensten zijn massaal ter plekke om hulp te verlenen

Update 22:46
De brandweer is inmiddels in volop bezig met het bestrijden van de brand. Verschillende brandweerkorpsen uit andere steden helpen mee om de brand te blussen. Volgens de brandweer is de brand om ongeveer 20:00 uur begonnen.

Vermoedelijk is de brand onder controle. De bewoners van het rusthuis worden momenteel in een sporthal opgevangen.

Update 23.02
Inmiddels is bekend dat er een negende dode is. Zeker drie mensen verkeren nog in levensgevaar. Dertig mensen en twee ambulancemedewerkers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Over de oorzaak van de brand is nog weinig bekend. Vermoedelijk is er op de eerste verdieping van het rusthuis een ventilator ontploft.

Update 00:44

De brand is inmiddels onder controle. Eén dode is nog niet geïdentificeerd. Waarschijnlijk is de oorzaak van de brand een geïmplodeerde televisie. Eerder werd beweerd dat een ontploffende ventilator de brand veroorzaakte. Het rusthuis blijft voorlopig 24 uur gesloten. Morgenochtend zal er een nieuwe crisisvergadering plaatsvinden.

Het is de ergste brandramp in België sinds de gasexplosie in Ghislenghien in 2004. Hierbij kwamen 24 mensen om.

Met dank aan Jump voor de submit.