Vakbond: hoge hakken verbieden

Sommige mannen worden er beregeil van, maar de Britse vakbond Trade Union Congress (TUC) ziet hoge hakken liever vandaag nog verdwijnen van de werkplek. De door mannen gedomineerde vakbond is namelijk van mening dat hoge hakken seksistisch zijn, bovendien kunnen de hakken een 'gevaar vormen voor de gezondheid en de veiligheid op de werkplek'.

De vakbond vindt hakken tot 2,5 centimeter acceptabel, maar langer is ontoelaatbaar. De Britse zakenvrouwen staan op hun achterste poten; ze vinden het idee seksistischer dan de hoge hakken zelf. "Het is belachelijk. (...) Mijn hakken van 10 centimeter houden me niet tegen om mijn job te doen en goed te doen. Hakken zijn sexy, ze geven me zelfvertrouwen en geven macht aan vrouwen", zegt zakenvrouw Michelle Dewberry.

Britse politica's lachen de vakbond ook recht in het gezicht uit. "Komaan zeg, soms hebben vrouwen die extra centimeters nodig om gezien te worden door mannen. Zonder mijn Louboutins zou niemand mij zien lopen en zouden al mijn mannelijke collega's mij passeren. Nu kan ik ze recht in de ogen kijken en word ik als een gelijke behandeld", concludeert de conservatieve polticia Nadine Dorries.