Chinese puber drinkt benzine

Een 14-jarige Chinees is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij benzine had genuttigd. En dat gebeurde niet eenmalig, de jongen nam de brandstof zeer regelmatig tot zich, ontdekten zijn ouders. "We waren geschokt toen we op een dag ontdekten dat de jongen een halve fles benzine van onze motorfiets had opgedronken", zegt zijn vader.

Naar alle waarschijnlijkheid dronk de puber benzine omdat hij net als zijn helden wilden zijn: Transformers Optimus Prime en Bumblebee. "Sinds mijn zoon brandstof drinkt, is zijn intelligentie er sterk op achteruitgegaan", zegt zijn vader. Hoewel benzine drinken zelfs op het LBO niet wordt gedaan, was de Chinese jongen erg slim volgens zijn vader. "Hij kon zelfs de televisie repareren, maar nu weet hij niet meer hoeveel zeven plus zeventien is."

Artsen in het ziekenhuis concluderen dat het lood uit de benzine zwaar letsel tot gevolg heeft. Zijn moeder rakelt ineens nog meer eigenaardigheden van haar zoon op. Zo zou de puber graag snuiven aan het gas uit aanstekers.