'Kampusch gevangen beter af dan thuis'

De moeder van Natasha Kampusch, Brigitta Sirny, overweegt om de Oostenrijker Ludwig Adamovich aan te klagen. Adamovich, een jurist en voormalig hoogste baas van het Oostenrijkse Openbare Ministerie, die van mening is dat Kampusch nooit goed is ondervraagd en de zaak wil heropenen, heeft in een interview gezegd dat Natasha het tijdens haar gevangenschap waarschijnlijk beter had dan voor die tijd thuis.

Wolgang Miller, de advocaat van Brigitta Sirny: "Als advocaat van mevrouw Sirny ben ik ontdaan over de smakeloze uitspraken van Adamovich. Hij heeft het recht niet om te twijfelen aan mevrouw Sirny als moeder." Sirny en Miller gaan de zaak nog eens goed doorspreken en nemen vijf weken bedenktijd voor een eventuele gang naar de rechter.

"Mijn cliënt heeft altijd haar best gedaan om een goede moeder te zijn en ze heeft het niet verdiend om door Adamovich zo beledigd te worden. Als mijn cliënt zo'n slechte moeder zou zijn als Adamovich beweert, dan zou ze nu niet zo'n goede band met haar dochter hebben", aldus Miller.

Adamovich was kort over de mogelijke aanklacht. "Ik zeg daar niets over. Als zij vindt dat ze dat moet doen, dan moet ze dat doen."