Berlusconi woest over interview dochter

Premier Silvio Berlusconi van Italië is woest over het interview dat zijn 25-jarige dochter Barbara aan het tijdschrift Vanity Fair heeft gegeven. Dit des te meer omdat Barbara Berlusconi haar vader niet heeft gekend voor de publicatie, terwijl zij wel lijkt te hebben overlegd met haar moeder Veronica Lario, die van de minister-president wil scheiden.

"Ze doet me aan Veronica denken", aldus Berlusconi volgens de krant la Repubblica woensdag. Barbara Berlusconi heeft in het interview, dat dinsdag wereldkundig werd, geen goed woord over voor het gedrag van de 72-jarige premier van Italië. Ze vindt dat haar vader zich in zijn privéleven moet houden aan de normen en waarden die hij als politicus propageert.

"Ik was geschokt", zei ze in een reactie op de omstreden relatie tussen haar vader en het 18-jarige model Noemi Letizia en zijn omgang met prostituees. Het is voor het eerst dat een kind kritiek uit op Berlusconi's escapades. Barbara is een van de drie kinderen die Berlusconi kreeg met zijn Veronica.

Silvio Berlusconi