Starbucks vanaf vandaag op Utrecht CS

De Amerikaanse koffieketen Starbucks opent vandaag haar tweede Nederlandse vestiging op station Utrecht Centraal. De filiaalleiding verwacht honderden koffieliefhebbers op de been te krijgen om bediend te worden door het personeel in de welbekende zwarte polo's en groene schorten. De eerste Nederlandse Starbucks is gevestigd op Schiphol.

Dat Starbucks populair is, moge duidelijk zijn. Op Hyves bestaat een Starbucks-community voor de vestiging op Utrecht CS, waar al een paar duizend mensen zich bij aan hebben gesloten. Op Utrecht CS vind je Starbucks in de stationshal, recht tegenover AH To Go.

De Utrechtse vestiging gaat twee soorten mensen bedienen: aan de ene kant de mensen die snel hun trein in moeten en snel een kop koffie komen halen, aan de andere kant de mensen die graag lekker gaan zitten en de tijd nemen voor hun Starbucks-aankoop. Volgens de koffieketen moeten mensen komen voor de kwaliteit van de koffie, maar ook zeker blijven voor de gezelligheid. Deze mensen kunnen gebruik maken van gratis draadloos internet.