Zimbabwaanse 'tovenares' beduvelde Mugabe

Je zou denken dat Robert Mugabe, geboren in 1924, inmiddels een oud en wijs man is. Verblind door zijn hebberigheid is hij echter voor een miljoen Amerikaanse dollars opgelicht door een Zimbabwaanse 'tovernares'. De vrouw beweerde dat ze diesel kon tappen uit een rots middels wat toverspreuken. Dictator Mugabe geloofde dit en trapte erin, echter is de vrouw nu aangeklaagd voor fraude.

De toverkunsten van medicijnvrouw Rotina Mavhunga waren simpel maar doeltreffend. In maart 2007 vond ze een oude dieseltank tussen de struiken, even buiten het dorpje Chinhoyi. Ze vulde de tank met diesel, legde een pijp aan en verborg het uiteinde bovenop een rots. Daarna nodigde ze enkele ambtenaren uit, deed haar truucje en een handlanger opende de dieselkraan. Toen de diesel uit de rots spoot vlogen de ambtenaren naar Mugabe toe om te vertellen dat de brandstoftekorten definitief over waren.

Regeringsleiders en zakenlieden overlaadden de vrouw met geld en auto's en binnen enkele maanden wist ze zo ruim 740.000 euro binnen te halen. Helaas voor de vrouw waren er wat ministers die beter nadachten en kregen argwaan. De medicijnvrouw sloeg op de vlucht, maar werd gegrepen. Afgelopen weekend is de vrouw schuldig bevonden aan fraude.

Met dank aan buggie voor de submit! 

Robert Mugabe
Robert Mugabe, pwned .