Anti-Lowlands Festival in Amsterdam

In Amsterdam wordt 21 augustus, tijdens het Lowlandsfestival, een ander festival gehouden om de vercommercialisering van de muziek en muziekfestivals tegen te gaan. Organisator Manuela Uggiano werd gek van de "verwende tieners" op Lowlands.

Manuela wilde haar festival Manupalooza in het weekend tijdens Lowlands organiseren, maar dat werd door iedereen afgeraden. Ondanks de kritiek plande Manuela haar festival toch tijdens het Biddinghuizense festival en doopte Manupalooza tot The Official Anti-Lowlands Festival.

De anti-Lowlander was één keer in de polder van Biddinghuizen, maar dat beviel haar helemaal niet. "De mensen vielen me zo enorm tegen. Je merkt dat de sfeer op kleinere- of gratis festivals een stuk beter is. Mensen gingen zonder respect om met de natuur en infrastructuur. Ik ben wel klaar met de verwende tieners," aldus Manuela.

De organisatie van het festival hoopt op een droge dag: "We zitten dan wel in OCCII maar willen eigenlijk op de binnenplaats beginnen. Mocht het nou echt los gaan dan kunnen we naar binnen hoor. Dan zorgen we voor cocktails." Het anti-Lowlands festival is op vrijdag 21 augustus in OCCII Amsterdam. De entree is gedeeltelijk gratis. Het buitengedeelte is zonder kosten, maar het binnengedeelte kost 5 euro.