Straf voor seks met 15-jarig meisje

Meer pech hebben dan de 24-jarige man uit Kitchener in Canada is bijna niet mogelijk. Hij is schuldig bevonden aan het hebben van seks met een 15-jarig meisje, iets wat volgens de lokale wet niet is toegestaan. Het meisje had hem echter verteld dat de minimumleeftijd voor seks op 14 lag. Helaas voor hem was dat net verhoogd naar 16 jaar.

De minimumleeftijd voor seks in Canada lag al sinds 1892 op 14 jaar. Vanaf die leeftijd word je oud genoeg geacht om zelf over je seksuele handelingen te kunnen beslissen. De Canadese regering had echter besloten deze wettelijke leeftijd te verhogen naar 16 jaar, net een maandje voordat de man en het meisje het bed in doken.

Het stel werd betrapt door de moeder van het meisje, op een manier die zo uit de film had kunnen komen: het meisje lag nog naakt in bed terwijl de man zich had verstopt in de kast met een t-shirt voor z'n zaakje. Bij de politie verklaarde het meisje dat de seks met instemming was gebeurd en ze zelf haar kleding had uitgetrokken.

Helaas voor de man zal hij dit uitstapje waarschijnlijk moeten bekopen met een gevangenisstraf, de uitspraak is in oktober. Wat de vrouw en twee kinderen van de man hier van denken is niet bekend.