Boos over Feyenoord-postzegel

Raun G. (26) uit Hendrik-Ido-Ambacht is boos op korfbalvereniging KCD. Het bestuur plakte een Feyenoord-postzegel op de brief waarin zij hem lieten weten dat hij niet langer welkom was in de sporthal De Dijk. "Terwijl iedereen weet dat ik voor Ajax ben". G. is van mening dat de korfbalvereniging 'uitdagend gedrag' vertoont. 

In december 2008 verscheen G. in de sporthal, ondanks een verbod van de club. Hiervoor moest hij bij de politierechter komen. De man was eerder dat jaar al betrokken bij een vechtpartij tussen KCD'ers en fans van korfbalclub PSV. G. werd vrijgesproken van huisvredebreuk: de brief met de Feyenoordzegel was naar het adres van zijn ouders in Dordrecht gestuurd, maar G. woonde daar al drie jaar niet meer.  

Tijdens het 'verboden' bezoek had G. zich volgens de club uitdagend gedragen. Deze uitspraak was voor G. de reden om zijn beklag te doen over de Feyenoord-postzegel.  Uiteindelijk kreeg hij het voordeel van de twijfel. volgens de rechter is het waarschijnlijk dat G. de inhoud van de brief, waarin hem de toegang tot de sporthal werd ontzegd, kende, maar dat hij dit via zijn ouders had vernomen en niet zelf had gelezen.

Hij werd echter wel gestraft met dertig uur voorwaardelijke werkstraf wegens een eenvoudige mishandeling. Deze vond plaats in maart vorig jaar bij de ingang van de kantine van KCD. Een fan van PSV liep hierbij toen een gebroken neus op.