Little Britain stopt ermee

Het Britse sketches- en typetjesprogramma Little Britain stopt ermee. Dat heeft David Walliams vandaag bekend gemaakt. Na zes jaar stoppen Walliams en Matt Lucas ermee. De reden is dat ze bang zijn dat de Britten anders gek van het duo worden bij het uitmelken van de serie.

Little Britain: The Movie

De Britten zijn echter niet van de twee komieken af, Walliams maakte bekend dat de twee een nieuw programma gaan maken voor de BBC. Tevens is er nog meer goed nieuws voor de fans, de twee zijn op dit moment bezig met een film over de serie. Ze vliegen voor de film onder andere naar Las Vegas.

Little Britain en de BBC

De BBC betreurt het dat het succesvolle programma nu van de buis gaat. "Ze hebben ons nog gevraagd om nog een seizoen te maken, maar het werd tijd om iets nieuws te doen, voordat mensen gek worden van onze typetjes. Soms geef je mensen te veel en dan vinden ze het niet leuk meer. Op dit moment is het belangrijk om het roer om te gooien en met iets anders creatiefs te komen," aldus Walliams.

De nieuwe show van Lucas en Walliams

Lucas en Walliams zijn op dit moment al bezig met hun nieuwe programma. "Het wordt een kruising tussen een sketchshow en een sitcom. Ik wil alleen nog niet te veel verklappen, want het programma komt volgend jaar op televisie," aldus Walliams. Het nieuwe programma wordt wel een beetje zoals Little Britain, maar dan toch weer met een andere insteek. Walliams vertelt dat Little Britain zo succesvol was dat Tom Cruise hem herkende tijdens een voetbalwedstrijd van het Amerikaanse LA Galaxy.


David Walliams (links) en Matt Lucas (rechts) (foto: Novum)