Curatoren halen fortuin Jackson terug

De curatoren van de nalatenschap van Michael Jackson zijn er in geslaagd om 5,5 miljoen dollar (krap 4 miljoen euro) van zijn fortuin in contanten terug te halen bij één van zijn voormalige financieel adviseurs. Dat blijkt uit deze week ingediende rechtbankdocumenten, meldde nieuwszender CNN .

Uit de documenten wordt niet duidelijk wie de financieel adviseur is en hoe de miljoenen bij hem zijn teruggehaald. Volgens de curatoren bedraagt de nalatenschap van de overleden King of Pop een slordige 500 miljoen dollar. Daarmee zou er voldoende geld beschikbaar zijn voor een maandelijkse toelage voor Jacksons drie kinderen.

Advocaten dienden deze week namens de beheerders van Jacksons nalatenschap een verzoek in bij een rechtbank in Los Angeles voor het toekennen van een toelage aan zijn kinderen en hun grootmoeder omdat ze financieel onzelfstandig zouden zijn. De 79-jarige Katherine Jackson heeft op dit moment de tijdelijke voogdij over haar kleinkinderen Prince, Paris en Blanket.

Naar verwachting spreekt de rechter op 3 augustus een oordeel uit over het beheer van Jacksons nalatenschap. Dan komt tevens de permanente voogdij over zijn drie kinderen aan de orde.


Ook dood 500 miljoen waard.  (foto: ANP)