Te sexy voor op de werkvloer?

Regelmatig duiken ze weer op: de verhalen over het uitdagend geklede kantoorsletje, maar wat is hier nu van waar? Korte rokjes, sexy pumps en opgepushte borsten in een blouse die eigenlijk te diep is uitgesneden of semi-transparant is, het kan allemaal, want tegenwoordig zijn er steeds minder kledingvoorschriften. De vraag blijft of het sexy kleden in het voordeel van de vrouw is.

Volgens enkele Britse journalisten kan deze kleding in het nadeel van vrouwen zijn. Omdat er onduidelijkheid is over waar de grenzen liggen worden deze opgezocht en zie je de sexy rokjes, korte tops en flipflop's op kantoor verschijnen.

Journaliste Maureen Rice laat weten dat veel vrouwen er op het werk niet anders bijlopen dan bij het uitgaan of wanneer ze op vakantie zouden zijn. Ze vergeten hierbij alleen wel dat ze hierdoor wellicht minder professioneel overkomen. In plaats van een zelfverzekerde uitsraling door sexy kleding, zien vrouwen eruit als sletten.

Psychologen geven aan dat de manier van kleden nogal wat teweeg brengt. Zeker bij vrouwen heeft de kledingkeuze een krachtige uitwerking. Mannen vinden de sexy geklede secretaresse vaak een geil kantoorsletje maar bestempelen haar ook snel als incompetent. Bovendien worden vrouwen vaak afgerekend op hun kledingkeuze. De ene modeflater na de andere, in de koffiepauze hadden ze nog nooit zoveel lol.

Met dank aan Shiznuts voor de herschreven submit.