Schadeclaims na beelden Apeldoorn

Bij verzekeringsmaatschappij Reaal zijn veel claims binnen gekomen van televisiekijkers en bezoekers van de website YouTube. Zij zeggen schade te hebben geleden doordat zij de beelden en filmpjes van de aanslag op Koninginnedag hebben gezien.

De verzekeraar wilde niet zeggen hoeveel claims er binnen zijn gekomen, maar volgens Arno Akkermans, hoogleraar privaatrecht, wordt de verzekeraar overspoeld met claims. Ook letselschadekantoor SAP in Amersfoort heeft een flinke stroom klachten binnengekregen. Advocaat Koeleman van SAP laat weten: "Er heeft zich een aantal cliënten gemeld dat het nieuws via de televisie of op een andere manier heeft gezien en nu shockschade claimt." 

Akkermans laat weten dat er nu 'een soort laboratoriumproef' is ontstaan en dat men nu aan het ontdekken is waar de grenzen liggen van het recht op shockschade. Hij laat weten dat er ook idiote claims tussen zitten en dat het moeilijk te bepalen is waar de grens precies ligt.

Wie een advocaat zoekt om deze schade te claimen, zal geen problemen ondervinden: er zijn veel advocaten die zulke zaken willen doen, omdat er veel aandacht aan wordt gegeven. Jaap Smit, directeur van Slachtofferhulp Nederland, heeft laten weten dat hij de claims 'ongepast' en 'kansloos' vindt. De regeling is hier volgens hem absoluut niet voor bedoeld. "Hier is het einde zoek", aldus Smit.

Lees hier verder over deze aasgieren.