Feyenoord onder financieel toezicht

De licentiecommissie van de KNVB heeft Feyenoord teruggezet naar categorie 1, zo maakten de Rotterdammers vandaag openbaar op hun eigen website. Dit houdt onder meer in dat De Stadionclub een plan van aanpak moet indienen bij de bond hoe de club op termijn weer financieel gezond kan worden.

Algemeen directeur Eric Gudde zegt in een reactie dat de plaatsing in categorie 1 aangeeft dat Feyenoord nog veel werk moet verzetten om er financieel gezien weer bovenop te komen. "Het is bekend dat we nog een grote schuld uit het verleden weg moeten werken," aldus Gudde.

"Dat er door het sportieve rampjaar dat achter ons ligt nog extra schade is oplopen, is ook al meer dan een half jaar glashelder en door ons gecommuniceerd," licht Gudde verder toe. "Een herstelplan, zoals op grond van de indeling in categorie 1 door de KNVB wordt geëist, is door Feyenoord maanden geleden al gemaakt. Sterker nog, we zijn al heel ver met de uitvoering er van."

Om de schulden te verminderen bezuinigt Feyenoord op alle bureau- en personeelskosten en mochten nieuwe spelers alleen worden gehaald indien deze volledig extern konden worden gefinancierd. Gudde: "We hebben dus op voorhand onze maatregelen genomen voor het geval we in de eerste categorie terecht zouden komen. Dit herstelplan hadden we hoe dan ook doorgezet, want Feyenoord moet keihard blijven werken aan de financiële gezondmaking van de club."

Voor meer sportnieuws zie FOK!sport.