Tourkaravaan geniet van rustdag

De Tourkaravaan geniet vandaag van de tweede rustdag. Alberto Contador eiste gisteren de gele trui voor zich op en bereidt zich inmiddels voor op de laatste week, die zwaar zal gaan worden.

Gisteren arriveerde het wielerpeloton in Zwitserland. Op de Verbier was Contador uiteindelijk de sterkste en gaf de concurrentie een gevoelige tik. De Spanjaard geniet nu van de rustdag. "Goed dat ik kan herstellen, want morgen wacht er weer een zware etappe," liet hij na afloop van de gewonnen etappe weten.

Morgen gaat de Tour namelijk verder met de beklimming van de Grand-Saint-Bernard, die met zijn 2.473 meter het dak van deze Tour de France is. Vervolgens rijden de renners via Italië naar de Petit-Saint-Bernard (2.188 meter).

Ook woensdag staat nog in het teken van de Alpen. Een dag later wordt de individuele tijdrit verreden, waarna op zaterdag de laatste berg van deze Tour, de Mont Ventoux, moet worden bedwongen. Zondag wordt de laatste rit van deze Ronde van Frankrijk verreden, die traditiegetrouw in Parijs eindigt.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!