Efteling investeert in nieuwe achtbaan

Slechts twee jaar na de opening van 'de Vliegende Hollander', gaat pretpark de Efteling het komende jaar vijftig miljoen euro in het park investeren. Eén van de nieuwste grote attracties zal de dubbele houten raceachtbaan 'Joris en de draak' zijn.

De nieuwe achtbaan zal ongeveer twaalf miljoen euro gaan kosten en de huidige achtbaan, de Pegasus, gaan opvolgen. Naar verwachting zal de attractie volgend jaar al worden geopend. De achtbaan zal 1400 meter lang worden en een hoogte van 25 meter bereiken. Per uur kunnen 1700 bezoekers in de attractie met een topsnelheid van 75 kilometer per uur starten. In de attractie zullen steeds twee karretjes tegelijkertijd starten, met als doel om de draak te verslaan.

De overige 38 miljoen euro die voor de verbouwing is uitgetrokken, zal naar het Ravelijn, een themagebied in middeleeuwse stijl, en het sprookjesbos gaan. Het bos zal namelijk een nieuwe bewoner krijgen: de Sprookjesboom. Deze bewoner is al bekend van de serie die op Omroep Brabant TV te zien is.

Het pretpark heeft momenteel 25 procent meer bezoekers gehad dan vorig jaar. Door de recessie gaan steeds meer Nederlanders minder ver van huis op vakantie en daar profiteert het park dankbaar van. Een punt van zorg is echter wel de Mexicaanse griep. Mocht deze echt toeslaan, dan zullen meer mensen drukke plaatsen gaan vermijden. Ook het ziekteverzuim onder het personeel zou sterk kunnen stijgen,.
 
Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.