Buurt jaagt vermeende pedofiel huis uit

Buurtbewoners hebben een vermeende pedofiel uit zijn huis in Emmeloord verjaagd, meldde de politie vandaag. De man vertrok vorig weekeinde met stille trom en onder politiebescherming naar een andere woning. Buurtbewoners denken dat hij een pedofiel is en gooiden de ruiten van zijn huis daarom meerdere keren in.

Toen twee kleine meisjes vorige week melding deden van ontucht in de wijk, laaiden de gemoederen helemaal hoog op. De ramen van de woning werden opnieuw twee keer ingegooid.

Een brief die op de vriendensite Hyves circuleert, gooide nog meer olie op het vuur. Daarin wordt de man betiteld als veroordeeld pedofiel. De gemeente Noordoostpolder en de politie ontkennen dat. "Deze man is nooit voor iets veroordeeld", verzekert een politiewoordvoerster. Of er op dit moment zaken tegen hem lopen, kan ze niet zeggen.

De Emmeloorder heeft volgens de politie ook niks te maken met de recente ontuchtzaak, waarbij twee meisjes van vier en zes zijn betast door een nog onbekende man. De burgemeester van Noordoostpolder riep de bewoners in de wijk op om vooral niet zelf op zoek te gaan naar de dader.

"We snappen de onrust in de Rivierenbuurt best wel, maar mensen moeten niet voor eigen rechter gaan spelen. Daarmee kan je onschuldige mensen beschadigen. Laat ons ons werk doen", aldus de politiezegsvrouw.