Pepperspray verstoort eindexamenfeest

De feestelijke diploma-uitreiking op het ROC Nijmegen is bruut verstoord toen een 19-jarige leerling van die school besloot met pepperspray te gaan spuiten. De school zal vandaag aangifte gaan doen.

De jongen kreeg zelf ook een diploma en vertelde 'heel blij en trots' te zijn. Toch besloot hij na het officiële gedeelte het busje pepperspray leeg te spuiten in een zaal met ongeveer honderd leerlingen, hun ouders, broertjes en zusjes. De jongen vluchtte in een al gereedstaande auto.

Ongeveer twintig personen hebben door de pepperspray last gekregen van prikkende ogen en hoestbuiten. Door de actie van de jongen, viel het feest compleet in het water. Woordvoerder Erik Lelieveld: "Wat bezielt iemand om zoiets te doen?"

Na het incident heeft de school de videobeelden erop nagekeken. Op deze beelden lijkt het erop dat de jongen hulp heeft gehad van een medeleerling. "Het lijkt te gaan om een zieke en uit de hand gelopen eindexamenstunt, maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen", laat Lelieveld weten. Alle aanwezigen zullen een brief krijgen over het incident.

Hier zie je de discussie over de wenselijke strafmaat voor de dader.