Amy Winehouse officieel gescheiden

Amy Winehouse is weer officieel vrijgezel. Via een versnelde rechterlijke procedure gingen de zangeres en echtgenoot Blake Fielder-Civil vandaag  uit elkaar. Geen van beiden had de moeite genomen voor deze gelegenheid naar de rechtbank te komen.

Dat het koppel zou gaan scheiden was al in januari bekendgemaakt. Naar verluidt zou Blake een flink hapje willen meesnoepen van Amy’s miljoenen, maar wat voor financiële regeling het duo heeft getroffen is niet bekend.

Amy Winehouse trouwde Blake Fielder in mei 2007, maar een droomhuwelijk is het nooit geweest. Fielder bracht meer tijd door achter de tralies dan ervoor, en beider drugs- en alcoholverslavingen deden de liefde ook weinig goed. Winehouse gaf later toe dat ze haar man wel eens aanvloog in een dronken bui. De scheiding werd uiteindelijk door Blake aangevraagd. "Ik moet haar laten gaan om haar leven te redden", meldde een quasi-bezorgde Fielder afgelopen november nog.

Inmiddels was Amy al voor een maandenlange rehab naar het eiland St. Lucia vertrokken, waar ze het wel héél goed kon vinden met acteur Josh Bowman. "Voor dit moment vergeet ik gewoon even dat ik getrouwd ben", zou de zangeres hebben gezegd. Begin deze week keerde Winehouse na haar sabbatical van 8,5 maand weer terug in Engeland.