Albert Verlinde afgeluisterd door BNN

De prijs die Albert Verlinde afgelopen vrijdag kreeg van het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten) bevatte afluisterapparatuur. Dat liet de jongerenomroep vandaag weten. De programmamakers bekenden vandaag aan Verlinde dat het Gouden Oor een ‘afluisteroor’ is.

VOC wilde met het afluisteren van Verlinde "aankaarten in hoeverre je je kunt mengen in het leven van bekende mensen”, aldus een BNN-woordvoerster. Aanleiding hiervoor is onder meer de kwestie rond de parkeergaragebeelden van een zoenende Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder, die RTL Boulevard uitzond.

Verlinde heeft volgens BNN aangegeven dat hij niet wil dat de geluidsopnamen worden gebruikt in VOC. BNN kon daar vandaag nog geen uitsluitsel over geven. "Wij beraden ons momenteel op wat we ermee gaan doen." Het programma is morgenavond te zien op televisie.

Sophie Hilbrand, een van de VOC-leden, overhandigde het Gouden Oor vrijdag in RTL Boulevard, het entertainmentprogramma van Verlinde. "Omdat de kans dat jij de Nipkowschijf wint echt klein is, krijg je deze prijs", zei Hilbrand daarbij. De tv-presentatrice gaf toen aan dat Verlinde het Gouden Oor kreeg, omdat hij zijn oor altijd zo goed te luister legt.


Albert Verlinde afgeluisterd door BNN  (foto: DAG)