'Ouders Marokkaanse reljeugd op opvoedcursus'

Nijmegen is van plan ouders van vervelende Marokkaanse jongeren keihard aan te gaan pakken. Wethouder Lenie Scholten meldt in De Gelderlander dat ze hen wil verplichten een opvoedcursus te volgen.

Bovendien moeten ze ook ouderavonden van school gaan bezoeken. "Doen ze dat niet dan wil ik dat de school bij de ouders thuis langs gaat."

Dit is helemaal volgens het principe van 'voor wat, hoort wat', vindt Scholten. "Wij willen investeren in betere kansen voor de Marokkaanse jongeren. Maar dan moet er wel wat tegenover staan."

Volgens de wethouder gaat het met driekwart van de 3.300 Nijmegenaren van Marokkaanse afkomst prima. Maar er gaat volgens Scholten ook nog veel mis: de arbeidsparticipatie van Marokkanen is laag en jongeren met een Marokkaanse achtergrond komen veel vaker dan autochtonen voor in de politiestatistieken.

De opvoedingstrajecten moeten een einde maken aan de ‘brutale straatcultuur’. Zo wil de wethouder dat de ontwikkeling van de jongeren consequent wordt gevolgd. Hun schoolresultaten, stageverloop en inzet moeten in de opvoedingcursus met de ouders worden besproken.