Tilburg weer in het teken van de kermis

Vanaf vrijdag 18.30 uur kunnen kermisliefhebbers hun hart weer ophalen in het centrum van Tilburg. Vanaf die dag tot en met zondag 26 juli zal Tilburg wederom de gaststad zijn voor de grootste kermis van de Benelux. Met de opbouw van de in totaal 237 attracties is gisteravond al begonnen.

In het hart van de stad worden attracties als 'de Booster','Dominator', 'Enterprise', 'Big Roller Coaster' en de 'Speed Flip' opgebouwd. Ook de zweefmolen die tot 55 meter hoogte gaat (Around the World) mag niet overgeslagen worden op de kermis. En voor wie echt spanning en gevaar op wil zoeken staat er dit jaar het Mystery Hotel: een toren van 26 meter hoog waar vanaf een vrije val gemaakt kan worden.

Naast alle nieuwe, snelle, heftige attracties, is er natuurlijk ook plaats voor nostalgische kermisattracties uit 'grootmoeders tijd'. Want de draaimolen, de steile wand, de rupsbaan en natuurlijk de waarzegster mogen niet ontbreken op deze grote kermis.

Het bedrijf Homan Elektrotechniek uit Mijdrecht is vorige week al begonnen met de aanleg van de stroomvoorziening om alle attracties te laten draaien tijdens deze kermis. "De totale lengte van alle opgestelde attracties is ongeveer drie kilometer. Daarvoor leggen we zeker 25 kilometer kabels en plaatsen we honderd verdeelkasten", laat directeur Peter Homan weten. Het is de veertigste keer dat het bedrijf de Tilburgse kermis van stroom voorziet.

Homan vervolgt zijn verhaal: "Tilburg is een van de weinige steden die ondergrondse vaste aansluitpunten voor stroom heeft aangelegd. Daardoor hebben we maar één aggregaat nodig. Het totale stroomverbruik tijdens de Tilburgse kermis bedraagt ongeveer 350.000 kilowatt."

Met dank aan Nilezd voor de submit.