Doden door schietpartij zijn Albanezen

De twee mannen die gisteravond om het leven kwamen door een schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt zijn van Albanese afkomst.

Ook een van de gewonde mannen is een Albanees. De andere is een Italiaan. Dat liet de politie vandaag weten.

Het incident had gisteravond plaats in een woning aan de Holendrechtstraat. De politie vermoedt dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit. De gewonden liggen in een ziekenhuis; hun toestand is stabiel.

Agenten troffen gisteravond rond zeven uur na een melding van een schietincident een zwaargewonde man aan voor de deur van de woning. Binnen vond de politie de twee doden en een tweede zwaargewonde.

Buurtbewoners hebben verklaard dat ze meerdere schoten hebben gehoord. Enkele negroïde mannen zouden vervolgens de benen hebben genomen. Een donkerkleurige personenauto zou met hoge snelheid zijn weggereden in de richting van de Berlagebrug, liet de politie weten op basis van verklaringen van omwonenden. Ze zoekt nog meer getuigen van het incident.

Het Forensisch Opsporingsteam verricht vandaag nog onderzoek in de woning.

Stadsdeel ZuiderAmstel zoekt momenteel uit wie de eigenaar is van de betreffende woning en of die persoon eventueel betrokken zou kunnen zijn geweest bij de schietpartij. Bekend is dat het huis was bewoond en ook wie er woonden, liet een woordvoerster weten. Zij wilde hierover nog niet meer kwijt.


Onderzoek naar schietincident Rivierenbuurt  (foto: DAG)