Kings of Leon ruziŽn na optreden festival

De Amerikaanse rockband Kings of Leon eindigden hun optreden op het Britse festival T in the Park anders dan normaal. De vier bandleden kregen ruzie door geluidsproblemen tijdens het optreden. Het ging zelfs zo ver dat er een gitaar sneuvelde en de tourmanager er tussen moest komen, voordat het uit de hand liep.

De drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew wilden zelfs hun optreden de volgende dag afzeggen op zusterfestival Oxygen. Door de geluidsproblemen tijdens de set werd het leadzanger Caleb teveel en smashte hij na het optreden zijn dierbare gitaar. De kater kwam later, wanneer Caleb spijt had van zijn ondoordachte actie, omdat hij die gitaar gebruikt voor de hits van de band.

Een anonieme bron vertelde tegen The Sun: "Caleb was woedend over het geluid en richtte zijn woede af op het podium zonder na te denken over de consequenties. Zijn gitaar is nu kapot en niet repareerbaar. De band is heel perfectionistisch en ze willen dat elke show perfect is. Toen ze van het podium kwamen begonnen ze tegen elkaar te schelden. Het was echt chaos, voordat de tourmanager er tussen kwam."

De Amerikaanse band noch het management heeft gereageerd op het incident.