Kapot matrixbord leidt tot file op A2

Een kapot matrixbord van Rijkswaterstaat heeft vandaag geleid tot een lange file op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. Dat heeft de ANWB gemeld. Op het bord boven de linker rijstrook ter hoogte van Beesd staat een groot kruis, dat aangeeft dat automobilisten niet op de baan mogen rijden. Hierdoor stond er rond het middaguur al een rij van 14 kilometer langzaam rijdende auto's op de snelweg.

Het kruis wil op geen enkele mogelijke manier uit. Rijkswaterstaat doet zijn uiterste best om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. De ANWB beklemtoont dat automobilisten de aanwijzingen op de borden wel moeten blijven volgen, ondanks het mankement.

Verder is het vandaag rustig op de Nederlandse wegen. In het buitenland staan echter veel landgenoten die gisteren op vakantie gingen in lange files. Vooral in Oostenrijk en Frankrijk deden zich vanochtend al problemen voor.

Op de A10 in Oostenrijk moesten automobilisten voor de Tauerntunnel al rekening houden met een wachttijd van twee uur. Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland staan vakantiegangers zeker vier uur in de file.

In Frankrijk doen zich vooral problemen voor bij Orléans en Givors. Op de A10, van Parijs naar Bordeaux, staat bij Orléans zeker 25 kilometer file. Op de A7 van Lyon naar Orange moeten automobilisten voor het tolstation Reventin rekening houden met zeker 40 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

In Duitsland staan tientallen kilometers file op de A8 van München naar Salzburg en op de A9 van Neurenberg richting München.