Obama toch geen billenman

Een hoop Amerikaanse en internationale media hadden er gisteren schik om. Een foto waarop te zien is dat Barack Obama geflankeerd door Nicolas Sarkozy geniepig naar een paar vrouwenbillen staart. Maar foto’s kunnen bedrieglijk zijn, blijkt als je de beelden van de gebeurtenis bekijkt.

De Amerikaanse nieuwszender ABC toonde ons gisteren het bewegende beeld dat gepaard gaat met de ‘omstreden’ foto. En wat blijkt? Obama staart helemaal niet naar de voluptueuze bips van de 16-jarige Mayora Tavares. Integendeel! Hij helpt gewoon een dame de trap af en kijkt waakzaam naar de grond op zoek naar obstakels.

Nicolas Sarkozy daarentegen komt wat minder heldhaftig uit de video-analyse. De Franse premier houdt zijn blik wel erg lang gericht op de rondingen van de Braziliaanse schone. Extra pijnlijk is het voor Sarkozy dat er op dezelfde G8-top nog een foto werd gemaakt waarop de Fransman zijn blik over wat vrouwelijk schoon laat glijden. Ditmaal samen met de Italiaanse rokkenjager Silvio Berlusconi. Of zou deze foto ook bedrieglijk zijn.