Uitslag herenfinale Wimbledon bekend

Roger Federer heeft de finale van Wimbledon gewonnen in een absolute thriller. De Zwitser won in een zenuwslopende vijfde set van de Amerikaan Andy Roddick: 5-7, 7-6, 7-6, 3-6 en 16-14.

Met de winst pakte Federer zijn zesde Wimbledon-titel en vijftiende grandslamtitel. Daarmee ging hij Pete Sampras voorbij op de eeuwige ranglijst van grandslam-winnaars. Op het Centre Court waren een aantal oud-winnaars aanwezig bij de finale, zoals John McEnroe, Björn Borg, Boris Becker en Pete Sampras.

In de eerste set bij een stand van 5-5 kon Roddick vier breakpoints van Federer wegwerken en pakte zelf de game. In de daaropvolgende game trok Roddick aan het langste eind en won de set. De tweede en derde set werden gewonnen door King Roger in de tiebreak. In de vierde set brak Roddick Federer in de vierde game en sleepte zo de setwinst naar zich toe.

De vijfde set ging gelijk op, maar bij een stand van 15-14 voor Federer plaatste A-Rod een aantal slechte ballen, waardoor Federer de titel pakte. De laatste set duurde maar liefst 95 minuten. Door de winst neemt FedExpress de eerste positie op de wereldranglijst over van Rafael Nadal.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.