Opnieuw verkeersregelaar mishandeld

Een 49-jarige automobilist uit Chaam (Noord-Brabant) heeft gisteravond in zijn woonplaats een verkeersregelaar van een hardloopwedstrijd mishandeld. De politie heeft de verdachte aangehouden, zei ze vandaag.

De automobilist wilde wegrijden van een parkeerplaats, maar de verkeersregelaar vroeg hem even te wachten omdat er net hardlopers aankwamen. Volgens de politie wilde de man niet meewerken en reed hij zachtjes tegen de regelaar aan, die daarop op de motorkap viel met een deuk als gevolg. De automobilist ontstak in woede en sloeg diverse malen op de man in.

Het is bepaald niet voor het eerst dat er een gewelddadig incident tegen een verkeersregelaar wordt gemeld. Zo overleed in augustus vorig jaar een verkeersregelaar na een aanrijding op het parkeerdek van de Ikea in Amsterdam-Zuidoost. In februari van dit jaar reed een automobiliste in op een 35-jarige verkeersregelaar van voetbalclub AZ en in mei werd een 27-jarige verkeersregelaar van het Libelle Zomerevenement in Almere  aangereden.


Opnieuw verkeersregelaar mishandeld  (foto: DAG)