Doden en overlast door noodweer Duitsland

Hevige onweersbuien en zondvloedachtige regenval hebben in Duitsland drie mensenlevens geëist. Verder was er op tal van plaatsen veel wateroverlast. Dat hebben de Duitse autoriteiten gisteren laten weten.

In de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg kwamen twee mensen om het leven door blikseminslag: een 46-jarige vrouw die tijdens een onweersbui naast een boom stond, en een 33-jarige brandweerman die bezig was water weg te pompen.

De luchthaven van Düsseldorf moest tijdelijk worden gesloten wegens wateroverlast, evenals die in Weeze aan de grens met Limburg, die erg populair is bij Nederlandse vakantiegangers.

Op sommige plekken viel meer dan 100 liter neerslag per vierkante meter. Wegen moesten worden gestremd, tunnels afgesloten. Ook het treinverkeer raakte ontregeld.

Ook in Frankfurt an der Oder aan de Poolse grens was het noodweer. Een 42-jarige man kwam gisteren om toen hij door de bliksem werd getroffen. De man schuilde samen met een 22-jarige vrouw onder een boom. De vrouw raakte zwaar gewond. Een andere vrouw liep ernstige verwondingen op door een boom die op haar auto viel.