Wilders: politieke elite demoniseert

PVV-leider Geert Wilders beschuldigt leden van het kabinet en de Tweede Kamer ervan hem te demoniseren en een klimaat de scheppen waarin een gek tot geweld tegen hem zou kunnen overgaan.

Hij toont zich niet onder de indruk van de inhoudelijke kritiek die op hem wordt geleverd, maar noemde vandaag de "verketterende en haatzaaiende opmerkingen van de politieke elite" zeer kwalijk.

De afgelopen weken hebben verscheidene bewindslieden in interviews kritiek geleverd op Wilders en zijn standpunten. Zo betitelde staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) de plannen van Wilders als onfatsoenlijk en moreel verwerpelijk. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zei eerder dat Wilders verdeeldheid zaait. Minister Eberhard van der Laan (WWI) benadrukte zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed dat kabinet en coalitiepartijen het niet meer laten gebeuren dat Wilders onjuistheden over het beleid verkondigt.

Wilders op zijn beurt hekelde vandaag in een interview in de Volkskrant een oproep van PvdA-minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) dat de Nederlandse elite tegen hem in opstand moet komen. In het weekblad Vrij Nederland deze week zei Ter Horst te hopen op een tegenbeweging van 'weldenkende en wellevende mensen' tegen Wilders.

Wilders: politieke elite demoniseert  (foto: ANP)