Half miljoen mensen willen naar afscheid Michael Jackson

Maar liefst een half miljoen mensen hebben zich in een paar uur tijd ingeschreven op de website van het Staples Center en hopen zo een van de 17.500 kaarten te bemachtigen voor de afscheidsceremonie van Michael Jackson, dinsdag in Los Angeles. Dit meldt de Britse krant The Sun vandiaag op haar website.

Voor het afscheid van Jackson is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze kaarten worden echter wel gratis verloot hetgeen de grote belangstelling deels verklaart. Mensen van over de hele wereld mogen meedingen naar de kaarten. De enige eis is dat je zestien jaar of ouder bent.

Van de 17.500 kaarten zijn er 11.000 voor in het Staples Center, waar fans dinsdag afscheid kunnen nemen van hun held. De overige 6.500 kaarten zijn voor het nabij gelegen NokiaTheatre waar de dienst op een groot scherm te volgen is.

De politie van Los Angeles maakt zich inmiddels behoorlijk zorgen om de grote schare fans die dinsdag waarschijnlijk naar de stad komt. Ook het stadsbestuur zelf zit met de handen in het haar. Het verwerken van alle fans gaat waarschijnlijk een hoop geld kosten. Geld dat de stad niet heeft.  Nederlandse fans kunnen zich een reis naar Amerika besparen. De afscheidsdienst voor Jackson is rechtstreeks te volgen op de Nederlandse televisie. 


Half miljoen mensen willen naar afscheid Michael Jackson  (foto: DAG)