Noord-Korea vuurt weer twee raketten af

Noord-Korea heeft zaterdag vanaf de oostkust vier korteafstandsraketten afgevuurd. Dat heeft de Zuid-Koreaanse legertop zaterdag bekendgemaakt. Eerder deze week werden ook al dergelijke 'tests' uitgevoerd.

Het gaat om Scuds met een bereik van 500 kilometer. De eerste twee raketten werden om acht uur 's ochtends (lokale tijd) afgevuurd, aldus een anonieme Zuid-Koreaanse regeringsbron. De derde en vierde werden enkele uren later afgevuurd.

De spanningen op het Koreaanse schiereiland zijn de laatste tijd opgelopen, nadat Noord-Korea een langeafstandsraket en enkele raketten voor de korte afstand had afgeschoten. Internationaal ontstond er bovendien veel ophef door een nucleaire proef door Noord-Korea.

Enkele weken geleden is in een VN-resolutie onder meer opgeroepen tot een totaalverbod op wapenexporten uit Noord-Korea. Ook mag het land nauwelijks nog wapens importeren. Verder is landen gevraagd geen financiële overeenkomsten meer met Noord-Korea te sluiten, behalve voor humanitaire doeleinden.