Zaadjes wielrenners zwemmen slecht

Komende zaterdag gaat al weer de 96e editie van de Tour de France van start. Nog afgezien van de hitte, is er nu nog een reden waarom een carrière als wielrenner niet te benijden is. Het sperma van wielrenners is namelijk om te huilen.

Dit is gebleken uit een studie van de Universiteit van het Spaanse Cordoba. Voor het onderzoek werden maar liefst vijftien profwielrenners onder de loupe genomen. Hieruit is gebleken dat het zaad van mannen die wekelijks meer dan 290 kilometer per fiets afleggen, gemiddeld minder dan vier procent normaal is.

Het verwekken van nageslacht is voor een profwielrenner dan ook nagenoeg onmogelijk. En hoe hoger het niveau van de wielrenner, hoe slechter de kwaliteit van zijn sperma. Professor Diane Vaamonde, die zorgde dat het onderzoek op rolletjes liep, raadt professionele wielrenners dan ook aan hun sperma te laten invriezen bij de start van hun wielercarrière.

Gelukkig hoeft de gezonde Nederlander die dagelijks met de fiets door weer en wind naar het werk gaat, niets te vrezen. "Zij fietsen tussen de 15 en de 20 minuten per dag en hebben de rest van de tijd om te herstellen", aldus de professor.


Haha, pwnd!
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.