Airbus met 150 inzittenden crasht bij Comoren

Een Airbus A-310 van de Jemenitische vliegmaatschappij Yemenia met 150 mensen aan boord is vanochtend vroeg gecrasht bij de eilandengroep Comoren voor de Afrikaanse oostkust. Dat meldden Comorese autoriteiten. Het is onduidelijk of er overlevenden zijn.

Het ongeval zou vijftien minuten voor de landing op het vliegveld van de luchthaven van de hoofdstad Moroni hebben plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de nationale luchtvaartmaatschappij uit Sanaa in Jemen. Aan boord bevonden zich veel in Frankrijk wonende Comorezen, aldus de functionaris.

De exacte locatie van de crash is onduidelijk, maar volgens een Comorese politiebron is het toestel in zee terecht gekomen in de buurt van het hoofdeiland Grande Comore. De reddingsdiensten zouden volgens de bron niet toegerust zijn voor een reddingsoperatie op zee.

In 1996 stortte een gekaapt vliegtuig van Ethiopian Airlines bij de Comoren in zee. Van de 175 inzittenden kwamen 125 mensen om het leven.

De Comoren liggen ten noordwesten van Madagaskar in de Indische Oceaan. De eilandengroep bestaat uit drie vulkanische eilanden en een aantal zeer kleine eilanden. De totale oppervlakte van de Comoren is ongeveer 1900 vierkante kilometer, dat is ongeveer de helft van het Spaanse eiland Mallorca.