Handel in Michael Jackson items explodeert

Emmeloord, 26 juni 2009 – Het nieuws over het overlijden van Michael Jackson was vanochtend nog maar net doorgedrongen, toen de handel in Jackson-gerelateerde spullen op Marktplaats.nl al op gang kwam. Worden er normaal zo’n 30 nieuwe items per dag te koop aangeboden, vandaag zijn er al enkele honderden advertenties met spullen van The King of Pop geplaatst.

“Met ruim 6.5 miljoen unieke bezoekers per maand op Marktplaats kunnen we goed zien wat er in de Nederlandse samenleving speelt”, vertelt Francine van Dierendonck, marketingdirecteur bij Marktplaats.nl. “Sinds vanmorgen zien we dat naast een toename in de zoekterm Michael Jackson , ook het aanbod van met name boeken, cd’s en lp’s van en over Jackson groeit. Er zijn vandaag al meer Jackson-gerelateerde advertenties op Marktplaats.nl geplaatst dan totaal in de week ervoor.”

Om 09:00 uur vanochtend waren er al ruim 120.000 advertenties met spullen van The King of Pop bekeken. In de dagen voor zijn overlijden waren dit gemiddeld 65.000 advertenties per dag. Verzamelobjecten zijn vooral populair onder de Marktplaats-bezoekers. Van gesigneerde foto’s en Michael Jackson-poppen tot spandoeken en stickers.

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Per dag worden er meer dan 250.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

Submitter:  Bron: Persbericht Marktplaats.nl