China blokkeert overname Hummer

China houdt de overname van het automerk Hummer door het Chinese bedrijf Sichuan Tengzhong tegen. De overeenkomst druist volgens de overheid in tegen plannen om de luchtvervuiling aan te pakken, meldde de BBC vandaag.

De Chinese regering vindt ook dat Sichuan Tengzhong totaal geen expertise heeft in de productie van auto’s. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met het bouwen van wegen en bruggen. Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery maakte eerder dit jaar bekend met het noodlijdende General Motors een akkoord te hebben over de koop van het automerk. Volgens analisten zou de Chinese onderneming ongeveer 70 miljoen euro voor het off-the-roadvehikel betalen.

De Hummer was oorspronkelijk een militair voertuig. In 1999 nam General Motors het merk over van AM General. De auto bleek populair onder liefhebbers van sport utility vehicles (SUV’s ) en bij sterren als Arnold Schwarzenegger. Later nam de interesse voor de Hummer weer af door het negatieve militaire imago en de hoge benzinekosten.


China blokkeert overname Hummer  (foto: DAG)