Jongen (17) valt vrouwen lastig

De politie Zeeland heeft gisterenavond rond 18.30 uur een 17-jarige jongen uit de gemeente Goes aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het lastig vallen van vrouwen.

Begin 2008 kreeg de politie meldingen dat er op het fietspad tussen Goes en 's-Heer Arendskerke vrouwen werden lastig gevallen door een jongen op de fiets. Naar aanleiding hiervan heeft de politie diverse postacties gehouden. Dit leverde geen resultaat op.

Aan het einde van de zomer van 2008 kwamen er geen meldingen meer binnen bij de politie. De afgelopen weken kwamen er echter wederom meldingen binnen dat er op dezelfde locatie vrouwen werden lastig gevallen door een jongen op de fiets.

Gisterenavond is er om deze reden weer door de politie gepost. Tijdens deze postactie werd een politieman aangesproken door een slachtoffer uit 2008. Door deze vrouw werd verteld dat ze de jongen, die haar in 2008 had lastig gevallen, zojuist had gezien.

De 17-jarige jongen die voldeed aan het signalement is door een rechercheur in burger, die betrokken was bij de postactie, aangesproken waarop hij er meteen vandoor ging. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden.

De politie vermoedt dat er meer slachtoffers zijn en verzoekt vrouwen die nog geen contact hebben opgenomen met de politie, dit alsnog te doen. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Goes.