'PVV moet economisch standpunt geven'

"Niemand weet op dit moment waar Wilders op economisch-financieel gebied voor staat", zo zegt staatssecretaris De Jager van Financiën. Het kabinet wil weten wat de visie van Wilders en de PVV is op dit gebied.

Volgens De Jager zal het kabinet de komende tijd duidelijk het eigen standpunt op financieel-economisch gebied naar buiten brengen. "Voor dit kabinet zijn financiën een speerpunt. Hoe combineer je houdbare overheidsfinanciën in de toekomst met bijvoorbeeld het stimuleren van de economie, zoals we nu hebben gedaan met het stimuleringspakket. Dat was een verschrikkelijk moeilijke klus. Ik heb bij de PVV nog niet gehoord hoe zij dat zien. Ik heb op financieel en economisch gebied nog niets gezien."

De Jager zegt dat de PVV vaak aangeeft wat de partij allemaal niet wil, maar hij wil nu eens weten wat de partij wél wil. "Wij willen weten wat het programma is. Dat hoort bij volwassen verhoudingen." De staatssecretaris gaat er bij voorbaat al van uit dat veel punten van bijvoorbeeld de PVV en SP slecht zijn voor de economie, maar hij kijkt toch uit naar de programma's op dit gebied.