Fleur Wallenburg beste vrouwelijke nieuwslezer

Fleur Wallenburg is de beste vrouwelijke nieuwslezer. Ze kreeg gisteravond in Studio 21 in Hilversum de Radiobitches Award voor beste nieuwslezer. De Awards zijn georganiseerd door de Vereniging Veronica. Het publiek kon de afgelopen weken stemmen in verschillende categoriën. Fleur Wallenburg, nieuwslezer voor NOS Headlines op 3FM, was twee jaar geleden ook al genomineerd. "Ik wilde hem nu echt graag hebben. Dus ik ben er heel blij mee!", zei ze gisteren. Liselot Thomassen (NOS) en Maaike Snoeijer (ANP) waren ook genomineerd in die categorie.

Ook 3FM-dj Annemieke Schollaardt viel opnieuw in de prijzen. Ze werd net als vorig jaar uitgeroepen tot beste vrouwelijke presentatrice. Annemieke liet Lucella Carasso (NOS) en Lara Rense (BNR) achter zich. Vooral die laatste was daar niet zo blij mee. "Kak... Weer Schollaard!", was haar reactie op Twitter.

Beste backstagevrouw werd Kimberly van de Berkt (Radio 538) en Tessel van der Lugt (BNN/3FM) kreeg een award voor beste aanstormende talent. Bij de regionale vrouwen won RTV Utrecht-presentatrice Evelien de Bruijn een prijs.