4 jaar cel voor IKEA-doodrijder

De rechtbank in Amsterdam doet vandaag uitspraak tegen de man die vorig jaar in de parkeergarage van Ikea in Amsterdam een verkeersregelaar zou hebben doodgereden. Justitie heeft vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist wegens doodslag.

Volgens het Openbaar Ministerie reed verdachte Dion G. (26) verkeersregelaar Willem van Koerten (54) opzettelijk en in volle vaart aan. Dat zou zijn gebeurd na een ruzie over een parkeerplek. Van Koerten zou daardoor op de motorkap zijn beland en hard zijn gevallen toen de auto, een Mini Cooper, weer remde. Hij overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan hoofdletsel.

G.'s advocaat betoogde tijdens de rechtszaak dat de verkeersregelaar niet werd geschept door de auto, maar zelf op de motorkap sprong. Zijn cliënt zou nooit de bedoeling hebben gehad Van Koerten iets aan te doen.

Update 14.00 uur
De rechtbank in Amsterdam heeft de man veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zij acht bewezen hij verkeersregelaar Willem van Koerten  opzettelijk aanreed. Volgens de rechtbank is G. schuldig aan doodslag. De rechtbank legde Dion eveneens een ontzegging van de rijbevoegdheid op voor een periode van vijf jaar.