The Stig 'ontmaskerd'?

De BBC bevestigde al eerder dat The Stig, de gemaskerde testcoureur van het populaire programma Top Gear, voor het eerst zijn helm af zou zetten.

Deze gebeurtenis werd aangekondigd door Jeremy Clarkson in zijn column in The Sun. "Deze onthulling zal een enorme verrassing zijn voor de kijkers", aldus Clarkson. Clarkson zei verder dat The Stig vandaag de studio in zou stormen voordat hij zijn gezicht zou laten zien. "Dit televisiemoment staat even hoog aangeschreven als toen Neil Armstrong liep... over het lijk van JR Ewing."  

Eerder gingen er al geruchten rond dat The Stig Ben Collins, een ex-stuntman, zou zijn. De BBC heeft in het verleden echter altijd ontkend dat Collins The Stig was.

De eerste Stig was Perry McCarthy, een voormalige Formule 1-coureur die gewoonlijk in het zwart gekleed was. Hij werd in 2002 opgevolgd nadat hij een doodzonde had begaan, namelijk zijn identiteit onthullen in een biografie. Hij werd opgevolgd door de "witte Stig".

Inmiddels is bekend geworden dat onder de helm van The Stig niemand minder zat dan voormalig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher. Het is echter nog niet geheel duidelijk of het om een publiciteitsstunt gaat of niet.

Met dank aan Its_Muppet en Nood-kloon voor de submit.